Gratis leren communiceren
Written communication skills
10 tips om uw schrijfvaardigheid te verbeteren. (Engels, Cijfer: 6)
Handleiding communicatie (PDF)
Complete handleiding voor managementcommunicatie (39 pagina’s). Alles wordt in detail behandeld. (Cijfer: 10)
Cursus communiceren
Het belangrijkste onderdeel in het bedrijfsleven. Wat kan er allemaal misgaan als er niet gecommuniceerd wordt. Deze duidelijke, maar korte, cursus communiceren bevat tips, tools en artikelen. (Cijfer: 7)
effectieve communicatie
Hoe kan je op een eerlijke manier een discussie voeren, strategisch communiceren met je personeel of de ideale vergadering leiden? Wij helpen je op weg. En ook belangrijk: welke denkfouten maken wij, mensen, en hoe gedragen we ons als we in groep zijn? (Cijfer: 7,5)
Discussieren/debatteren
In het Debat & Dialoogmodel wordt het verschil helder. Ook geeft het model aan hoe u via debat en dialoog kunt vernieuwen. De Debatmethode© is een praktische methode om debatvaardigheden en kennis van debatvormen te vergroten. Wie direct wil werken met een eenvoudige debat of dialoogvorm, kan in zes stappen aan de slag. Wilt u meer meer uit een discussie halen, dan adviseren wij bewust te kiezen uit een reeks debatvormen of dialoogvormen. Voor wie zelf in een debat optreden hebben wij enkele praktische debattips. Wilt u weten over welk debattalent u beschikt, doe dan de Debattest. (Cijfer: 7)
Kernachtig communiceren
Onze tijd kenmerkt zich door druk, druk, druk. Onze aandacht vervliegt snel. Daarom vraagt communiceren tegenwoordig om korte, krachtige statements, one-liners en snelle, aansprekende soundbites. Dat betekent onmiddellijk tot de kern van de zaak komen. Het formuleren van een kernboodschap is een manier om dat te doen. (Cijfer: 6)
Overtuigen en beinvloeden
Dit is een prettig leesbare cursus over de manier waarop mensen elkaar overtuigen en beïnvloeden. Wetenschappelijke inzichten, doorspekt met grappige voorbeelden van invloed uitoefenen in het dagelijks leven. Geen manager of reclamemaker mag dit ongelezen laten! Waarom niet? Dat zullen we je vertellen... (Cijfer: 9)
Communicatie en lichaamstaal
Deze site gaat over alle aspecten van de non-verbale communicatie. Daarbij kan een passage over communicatie in het algemeen natuurlijk niet ontbreken. Lichaamstaal is zeker veelzeggend maar mag ook niet los gezien worden van alle andere vormen van communicatie. Deze pagina geeft een inleiding in de communicatieleer. Op de volgende pagina's is meer te lezen over de rol van lichaamstaal. (Cijfer: 9)
Improve Your Communication Skills
De artikelen in deze sectie van Mind Tools helpen u effectieve communicatie te begrijpen en laten u zien hoe u uw boodschap op de beste manier kunt communiceren. Na het lezen van dit artikel weet u hoe u effectief kunt communiceren via gesproken, geschreven en electronische communicatie. (Engels, Cijfer:: 8,5)
Communiceren in klant – leverancier verhoudingen
Een uitgebreid artikel over communicatie tussen de klant en de leverancier. Bij elke tip wordt uitgebreid uitleg gegeven. (Cijfer: 8,5)
Gesprekstechnieken
Op deze pagina worden tips gegeven voor gesprekstechnieken in verschillende situaties. Zo worden onder andere tips gegeven voor het stellen en beantwoorden van vragen, het KFC princiepe en zeven manieren om een gesprek uit een impasse te halen. (Cijfer: 8)