Vergadertechnieken
Vergaderen
Waarom mislukken vergaderingen? Vergaderen is onontbeerlijk in ondernemingen. Toch zijn de meeste vergaderingen verloren tijd. Hoe komt dat en wat kan je er aan doen? In dit artikel vindt u antwoord op deze vragen en meer. (Cijfer: 9)
Vergaderwijzer
Tips voor actief vergaderen, beslissen, brainstormen en verslaglegging. (Cijfer: 7,5)
Checklist vergadertechnieken
Een handige checklist plus een aantal gerichte tips. (Cijfer: 6)
Vergadertechnieken
Nederlanders zijn kampioen vergaderen. We besteden er een kwart van onze werktijd aan. Behalve veel tijd, kost dit jaarlijks ook miljoenen euro?s. In de derde aflevering van de serie over timemanagement tips om het vergaderen te beperken. (Cijfer: 7,5)
Vergadertechnieken.pagina
Een portal met links over vergadertechnieken. (Cijfer: 6)
Doelmatiger vergaderen
Met een paar handigheidjes kun je vergaderingen een stuk leuker, sneller en doelmatiger maken. Op deze pagina vindt u een overzicht. (Cijfer: 7)
Vergadering leiden
Een formele vergadering is geschikt om op gestructureerde wijze informatie uit te wisselen of besluiten te nemen. Als je je daarbij houdt aan een vast stramien en een aantal vaste rollen, is de kans groot dat het gesprek soepel verloopt en dat de deelnemers tevreden uit elkaar gaan. Op deze pagina worden een aantal duidelijke tips voor verschillende rollen binnen de vergadering gegeven. (Cijfer: 7,5)
Vergaderen op afstand
Vergaderen op afstand in de praktijk Net als bij een gewone vergadering wordt de effectiviteit van vergaderen op afstand voor een belangrijk deel bepaald door een goede voorbereiding en de rol van de voorzitter. Hieronder vindt u, afhankelijk van het type vergadering, een aantal tips om uw telefonische vergadering zo goed mogelijk te laten verlopen. (Cijfer: 7)
14 vergadertips
Het NRC handelsblad biedt u 14 tips en trucs aan voor een succesvolle vergadering. (Cijfer: 6,5)
Timemanagement bij vergadering
We kunnen het niet genoeg herhalen maar meetings is één van de grote hobby's binnen het bedrijfsleven. Toegegeven, vergaderingen kunnen heel nuttig zijn wanneer het erop aan komt om te informeren of om een beslissing te nemen. Vaker echter zijn ze tijdrovend, zowel voor jou als voor je medevergaderaars, zonder echt resultaat op te leveren. Op deze website worden een aantal aanbevelingen gegeven om efficiënter te vergaderen. (Cijfer: 6)
Lichaamstaal en houding
Handige tips over de non-verbale aspecten van de vergadering. (Cijfer: 8)
Vergadertips
Een klein aantal vergadertips. (Cijfer: 6)